Product Onderhoud

VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Lees alle instructies zorgvuldig door. Was de messen in heet, zeepwater. Spoel de messen daarna af en droog ze grondig. De messen worden scherp geleverd. Wij raden het af om de messen de eerste 6-12 maanden te slijpen.
ONDERHOUD VAN DE MESSEN
Door gebruik te maken van de messen zullen deze botter worden. Hierdoor is het belangrijk om de messen na elke 5-7 keer gebruik te slijpen, om de messen optimaal te kunnen gebruiken.
SNIJPLANKEN
Om de snede van de messen te beschermen is het aanbevolen om een houten of bamboe snijplanken te gebruiken. Het is van belang dat de snijplanken glad, makkelijk schoon te maken en meegevend zijn bij contact met de messen.
Het is afgeraden om de volgende snijplanken te gebruiken om het risico op een beschadigd mes en/of een bot mes te verkleinen: marmer, glas, keramiek, porselein, tegels, graniet, roestvrij staal of ander metaal, laminaat.
REINIGING
Voor de beste resultaten is het aangeraden om de messen:
• Met de hand te wassen.
• Bij het wassen gebruik te maken van zeep en water.
• Direct af te drogen met een handdoek om vlekken en roest te voorkomen.
• Geen gebruik te maken van schuursponsjes, om krassen te voorkomen.
Het laten drogen van de messen kunnen vlekken veroorzaken. De messen zijn NIET vaatwasser bestendig, hierdoor is het afgeraden om de messen te wassen in de vaatwasser. De hitte en het afwasmiddel kunnen schade aanbrengen aan zowel het mes als de handvaten.
VERZORGING
Geen enkel metaal is volledig roestvrij. Laat GEEN zure voedingsmiddelen, zoals tomaten, citroenen en mosterd, op de mes zitten na het gebruik. Dit kan verkleuring veroorzaken op het mes.
Voor optimaal en langdurig gebruik te maken van de messen is het afgeraden om: te snijden in botten, te prikken, wrikken of bevroren voedsel te scheiden.